Nit molt calenta dilluns a Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat. Diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat a una baralla al carrer on dues persones s'estaven repartint cops sense mesura. Fins i tot, i segons testimonis directes, s'han llençat ampolles de vidre i s'han agredit amb armes blanques.

Quan els policies han arribat ja no quedava rastre de la baralla però han localitzat al CAP del municipi un jove, de nacionalitat marroquina i de 35 anys, amb ferides d'arma blanca al coll i a la cara. Després de fer recerca per la zona, han localitzat un grup de persones amb un jove que també tenia ferides d'arma blanca i que han detingut com a presumpte autor de les ganivetades del primer home –un home jove també de nacionalitat marroquina a qui encara no s'ha pogut identificar.

Després de ser detingut, ha estat encotxat en un vehicle patrulla. L'home, amb un estat d'excitació molt elevat, ha començat a donar cops des de dins del cotxe als vidres i els ha pogut trencar i ha sortit per la finestra.

cotxe mossos2

L'home, a sobre del cotxe patrulla, a Sant Vicenç dels Horts.

Ha pujat damunt del cotxe

Un cop fora, l'home ha pujat damunt del cotxe patrulla. Allà ha pogut tornar a ser detingut pels Mossos. En el moment d'aquesta segona retenció, a la part del darrere del cotxe, i tal com es veu a les imatges de vídeo enregistrades per alguns testimonis a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, l'home ha trencat el vidre del darrere d'un cop de cap.

cotxe mossos3

El detingut donant un cop de cap al cotxe patrulla

Amb més agents de reforç, finalment, l'home, que anava ple de sang de la baralla i també de les autolesions contra el vidre del cotxe patrulla, ha pogut ser detingut i traslladat a un altre cotxe. Els agents han pogut marxar de la zona i no s'han registrat més incidents.

Investigació oberta

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, s'estan investigant els fets per aclarir què va passar, com es va poder escapar del cotxe patrulla i com és que l'home no va ser emmanillat abans de ser encotxat al vehicle patrulla. També si altres persones van cometre algun delicte impedint les tasques policials en la detenció.

També caldrà aclarir quins delictes s'imputen a l'home detingut, a més de les lesions al seu compatriota per les ferides d'arma blanca. Caldrà sumar-hi les destrosses al cotxe patrulla i també la resistència als agents de l'autoritat.

No hi ha agents dels Mossos ferits però sí que un cotxe de la policia catalana ha hagut de ser retirat del servei.