Una nova baralla al mig del carrer a Catalunya. En aquesta ocasió l'enfrontament s'ha registrat a Manresa, a la capital del Bages.

La baralla, protagonitzada per una quinzena de persones, ha tingut lloc aquest dimecres al voltant de les cinc de la tarda -fora de la franja que permet l'estat d'alarma estar al carrer, Catalunya Central encara està en Fase 0- a la plaça dels Drets i també pel carrer del Joc de la Pilota.

Tal com es pot veure en el vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat, un grup d'unes quinze persones s'ha barallat de manera molt violenta a puntades de peu i cops de puny a plena llum del dia. L'enfrontament s'ha pogut aturar quan diverses patrulles de la policia de la ciutat i dels Mossos d'Esquadra han fet presència al lloc.

Fins al moment no s'han presentat denúncies i no consten detencions ni ferits greus. Segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts policials, la baralla l'han protagonitzat persones estrangeres, la majoria de nacionalitat marroquina, que viuen en aquesta zona de la ciutat.

Punt calent de Manresa

No és el primer cop que s'ha de lamentar baralles. Els darrers dies s'han repetit episodis semblants també en aquesta zona de la ciutat. Segons fonts policials, els protagonistes sempre són els mateixos.

Fa pocs dies, a principis de maig, els Mossos d'Esquadra i la policia local van haver de marxar d'una de les places, la de Sant Ignasi, a 100 metres de la dels Drets, quan van ser increpats i van rebre llançaments per part de les persones que aquest dimecres han protagonitzat aquesta nova baralla.

Fora de control

Catalunya està patint els darrers dies una escalada de violència a la via pública. Un repunt que arriba quan es comencen a aixecar les mesures de confinament pel coronavirus. S'han viscut escenes de violència a Barcelona, Molins de Rei, Badalona i Premià de Mar.

Fonts dels Mossos asseguren que es tracta de fets puntuals i aïllats però no amaguen la preocupació per aquest increment de la violència als carrers de Catalunya.