Els robatoris violents al centre de Barcelona no paren de créixer, tot i el l'augment de detencions que fan els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de la ciutat. Fins a l'estiu, quan es van tenir les darreres dades oficials, el creixement era d'un 30% en relació amb l'any passat.

La 'banda de la tanca'

La violència s'ha fet forta al centre de la capital de Catalunya, però els lladres també han de fer front a la resposta violenta que ara alguns turistes quan són assaltats a Barcelona. Els Mossos investiguen una banda de joves magrebins, la banda de la tanca, que han trobat un modus operandi que els permet d'atacar víctimes i dificultar-los la persecució, facilitant la seva fugida i poder escapar-se amb el botí.

Tal com es pot veure en aquest vídeo d'una càmera de seguretat al qual ha tingut accés ElCaso.cat, tres joves es coordinen per robar un rellotge a una parella de turistes a l'entrada d'un establiment de la zona del Gòtic. Un dels joves estrangers vigila des d'un cantó del carrer amb una tanca d'obres a la mà, un segon jove vigila la situació i un tercer és l'encarregat material del robatori.

Robatori d'un rellotge

El tercer jove s'acosta per darrere a una parella de turistes i li arrenca el rellotge. Quan marxa corrents, passa pel costat del seu còmplice, que mou la tanca ràpidament per evitar que la víctima pugui perseguir al lladre. Finalment, els tres presumptes delinqüents s'escapen corrents i el turista ja no els pot enxampar.

Fonts policials han assegurat a ElCaso.cat que aquest mètode no és el primer cop que en els darrers dies s'ha detectat al centre de la ciutat. La policia catalana ho està investigant.