Les muntanyes russes més extremes del món són aptes només per a valents, i Shambhala, situada a Port Aventura (Salou, Tarragonès), no és una excepció. L'atracció, que quan es va inaugurar era la més alta i la més ràpida d'Europa, cau des de 76 metres d'alçada i arriba als 134 quilòmetres per hora.

Per això té tot el mèrit del món la gesta d'un jove neozelandès, que va atrapar al vol un mòbil que s'havia escapat de la butxaca d'un altre viatger assegut diverses files més endavant.

Samuel Kempf, un esportista neozelandès que era de visita al parc després de participar al mundial de Fistball - un esport semblant al voleibol però on només s'utilitzen els punys - és el protagonista d'aquesta gesta. L'home estava pujat a la muntanya russa i, després de la primera baixada, va veure una cosa que s'acostava a gran velocitat. Era un iPhone X.

El noi va estirar la mà i el va agafar al vol. La seva reacció és impagable: l'alegria i la incredulitat per haver agafat el mòbil s'apoderen d'ell i dels seus companys de viatge, que celebren la gesta. Tots, excepte la seva cosina, que viatjava al seu costat i que estava massa espantada per les emocions de la muntanya russa com per pensar en heroïcitats.

El propietari del mòbil, "molt emocionat"

En baixar, diu el noi, el propietari del telèfon, molt emocionat, el va abraçar i li va comprar el vídeo gravat a bord de la muntanya russa perquè la seva gesta tingués aquest bon record. Ni el propietari del telèfon, ni la resta de visitants ni tan sols els treballadors del parc es podien creure el que estaven veient a la pantalla i van arrencar una gran ovació, segons ha explicat el jove.

Ara, el vídeo, penjat a YouTube el mateix dimecres, s'ha fet viral i ja té més de tres milions de visualitzacions.

Sensació d'ingravidesa

La muntanya russa Shambhala, inaugurada el 2012, està dissenyada per a donar una sensació d'ingravidesa. La velocitat i la forma del recorregut de la muntanya russa -amb els característics camelbacks- empenyen els passatgers cap amunt.

Les persones que en disfruten van ben lligades i no hi ha risc que surtin volant, però hi ha el risc que els objectes que no estiguin ben subjectes sí que surtin disparats, amb el risc que comporta. Per això, el parc obliga a deixar claus, ulleres, motxilles, carteres, xancles i, evidentment, mòbils, a l'estació.

Desenes d'objectes perduts

Tot i això, molts usuaris no fan cas, i, segons asseguren fonts de Port Aventura a ElCaso.cat, cada dia s'han de recuperar desenes d'objectes, que, tot i les xarxes de protecció, algun cop han estat a punt de provocar un bon ensurt als visitants que hi havia dins i fora de l'atracció i, és clar, un disgust a la persona que els perd.

Així ho ha recordat un altre parc temàtic: Thorpe Park, situat als afores de Londres. El parc ha volgut recordar als visitants que "per això no has de pujar a les atraccions amb el mòbil: perquè aquest paio no serà aquí per a salvar-lo"!

Aquest cop, però, el propietari del mòbil sí que ha estat de sort gràcies a un gest heroic i, les coses com són, realment afortunat.

shambhala joaquim albalate

El noi va agafar el telèfon al vol després de la primera caiguda, a més de 100 quilòmetres per hora / J.A.