Un home negre de 40 anys ha mort després de rebre una brutal pallissa en mans de dos vigilants de seguretat dels supermercats Carrefour.

Un home negre mor d'una pallissa en un Carrefour

El soldador Joao Alberto Silveira Freitas, un home negre de 40 anys, ha mort la nit d'aquest dijous passat després de rebre una brutal pallissa de dos vigilants d'un supermercat Carrefour.

Els fets han succeït en un establiment de la cadena localitzat a la ciutat de Porto Alegre, al Brasil, en vigílies del Dia de la Consciència Negra, celebrat avui i que marca la lluita pels drets dels negres al país sud-americà.

Les brutals agressions, capturades en fotos i vídeos extensivament difosos a les xarxes socials, han provocat una allau de crítiques i han commocionat els brasilers.

El president del Brasil nega que sigui un acte de racisme

Tanmateix, el Govern, a través del seu vicepresident Hamilton Mourao, ha negat que es tracti d'un cas de racisme i ha afirmat que al Brasil "no existeix" la discriminació racial.

Hores després, el president, Jair Bolsonaro, ha afirmat que la violència és un problema viscut "per tots" i que no existeix raó per "dividir el sofriment del poble brasiler en grups".

"Els qui insten al poble a la discòrdia, fabricant i promovent conflictes, atempten no només contra la nació, però contra la nostra pròpia història", ha escrit el mandatari a Twitter.

Protestes Brasil assassinat home negre / Twitter

Un home negre de 40 anys ha mort a conseqüència d'una brutal pallissa en mans de dos vigilants de seguretat d'un supermercat Carrefour / Twitter

Manifestacions per tot el país

A les ciutats més importants del Brasil com São Paulo, Rio de Janeiro, Brasília, Belo Horizonte i Porto Alegre s'han produït actes de protesta amb milers de manifestants. 

"La demanda de la població negra és urgent. La deshumanització del poble negre al Brasil és evident", ha declarat Alexandra Tulani, una jove manifestant de 38 anys.

"Volem tenir el dret d'existir. No volem sortir al carrer i patir violència policial. Un home negre ha estat assassinat en un supermercat. Això ha d'acabar i ha d'acabar ja".