La del coronavirus no és l'única pandèmia que assola la nostra societat. Una altra de molt greu és la del masclisme, present a gairebé tots els estrats, el món de l'esport inclòs. Més encara si ens referim al futbol. Una xacra que ha viscut en primera persona Sara Fernández, àrbitre de la primera divisió femenina.

Un fort xut va fer caure l'àrbitre

Ha succeït aquest diumenge 15 de novembre a Valdebebas, la ciutat esportiva del Real Madrid. En una de les cites destacades de la jornada, les futbolistes locals s'enfrontaven a un històric del futbol femení com és l'Athlétic Club de Bilbao. L'equip local, debutant en la màxima categoria a la piràmide del futbol estatal, s'imposaria per 1-0.

Va ser en el minut 91 del partit, ja en el descompte, quan l'equip basc buscava igualar el marcador. La seva central Naroa Uriarte va llançar un fort xut des de fora de l'àrea. No es va dirigir a porteria sinó que va impactar en l'àrbitre.

Un torrent de comentaris masclistes

Sandra Fernández va caure fulminada a terra. Els seus crits de dolor van ser captats fins i tot per les càmeres de televisió. Va haver de ser atesa pels serveis mèdics tots dos clubs. Finalment l'àrbitre no es va poder recuperar del tot i va haver d'abandonar el camp visiblement atordida i amb un aparatós hematoma a l'ull esquerre.

Les xarxes es van omplir immediatament de comentaris. Alguns de suport. Altres, molts, molt tristament, ridiculitzaven i desprenien una menyspreable aroma masclista en el seu contingut. Una actitud que tant de bo acabi desapareixent ben aviat de la nostra societat.