Noves amenaces terroristes des de canals de propaganda gihadista a Telegram. En un nou vídeo que una productora gihadista ha publicat en diferents xarxes socials, i sota el nom de "Leones del Estado Islámico en Andaluzia", es demana seguir amb la guerra santa contra diversos punts clau espanyols. Al vídeo es veuen amenaces directes contra l'expresident Rajoy, el ministre Marlaska i també contra el rei espanyol Felip VI.

El vídeo, que segons han explicat experts de la lluita digital contra el terrorisme gihadista com Carlos Seisdedos -d'Internet Security Auditors-, no és de l'agència oficial d'Estat Islàmic, però sí que està relacionat amb l'aparell de propaganda dels diferents grupuscles terroristes.

 

En les imatges, que duren al voltant de sis minuts, es veuen diverses imatges que els terroristes marquen com a objectius terroristes: des del Camp Nou al Santigo Bernabéu, passant pel Palau Reial de Madrid i la basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

"Morirás, puerco"

En un dels frames del vídeo es veu el rei Felip VI amb una diana al cap en una imatge juntament amb l'expresident espanyol Mariano Rajoy en la vista que els dos mandataris van fer a Barcelona després de l'atemptat de 2017 a la Rambla de la capital catalana.

El rei espanyol també surt en una nova imatge, assegut al seu despatx, en un discurs oficial. Els terroristes li marquen el cap i ho acompanyen d'un text amenaçador: "Morirás, puerco". En el vídeo també es posa a l’ull dels terroristes el ministre de l’Interior del govern d’Espanya, Fernando Grande-Marlaska.

Més objectius a Barcelona i Madrid

En les imatges d'aquest nou vídeo s'hi poden veure fotografies de la Sagrada Família de Barcelona, del Palau Reial de Madrid, de l'aeroport de Barajas i també de la Rambla de Barcelona. A més d'un discurs d'un terrorista, que assegura que els terroristes no s'han oblidat "d'Andalusia" i "cap musulmà oblida de Còrdova, Talitha i Xàtiva", també apareixen diverses imatges dels terroristes de Barcelona.