El bebè acabat de néixer a qui el seu pare va llançar dimarts al riu Besòs ha estat localitzat, sense vida, pels Mossos d'Esquadra aquest divendres al migdia.

Miki, un gos de la unitat canina dels Mossos, ha estat qui ha trobat el cos sense vida nadó al voltant de les dues del migdia. El cos estava entre les canyes en una de les vores del riu, molt a la vora d'on havien vist el pare intentant-lo enterrar.

Per a la troballa del cos, han estat essencials els treballs de desforestació que s'han iniciat aquest divendres al matí a primera hora, en una nova fase del gran operatiu desplegat des de dimarts a la nit, quan diversos testimonis van veure el pare desfent-se del nen, abans que el progenitor, de 16 anys, confessés els fets a comissaria.

Localitzat a la zona on van veure el pare

Els efectius desplegats han realitzat una tallada selectiva de les canyes que flanquegen les dues vores del riu i han focalitzat els esforços en la zona pròxima al lloc on va ser sorprès el pare de la criatura provant d'enterrar-lo.

Un cop amb l'espai net de canyes i després d'una primera observació visual, tres gossos de la unitat canina han accedit a la zona per trobar indicis o proves que no poguessin ser perceptibles per l'ull humà. Miki, un dels animals, ha marcat un rastre detectat gràcies a l'olfacte sobre les dues, i, un cop realitzades les primeres comprovacions, els agents de l'equip científic han confirmat que es tractava del cos del petit.