Víctima del masclisme i del racisme: una dona, presumptament llatinoamericana, ha estat agredida salvatgement a un autobús madrileny. Un home, de nom Arturo, ha començat a barallar-se amb ella perquè volia que es canviés de lloc.

Els fets van passar el 31 d'octubre, a un autobús de la línia 77 que cobreix el trajecte entre Ciudad Lineal i la Colonia Fin de Semana, poc abans de les 12.30 hores. Una passatgera va gravar el moment i ha penjat el vídeo a les xarxes socials.

"No és el teu país"

Les imatges mostren el lamentable moment de l'agressió. Un home vol que una passatgera es canviï de lloc per seure-hi ell. Li molesta, sembla ser, que sigui estrangera.

La discussió va pujant de to fins que l'home esclata en insults misògins i racistes. "No et pego perquè ets dona, vés-te'n al teu puto país", li arriba a dir. La baralla continua quan la víctima li replica que li faltaria tocar-la. "Això sí que seria igualtat", li contesta l'agressor, mofant-se d'ella.

Els insults continuen sense que cap passatger faci res per defensar ni protegir la dona d'aquesta situació. "Pocavergonya, al teu puto país", continua l'agressor, entre més amenaces. Quan ella li contesta que ja hi és la resposta de l'home és categòrica: "No és el teu país".

Empenta i cop de peu

La dona intenta baixar de l'autobús, i és aleshores quan el seu agressor li clava un cop a l'esquena i un cop de peu.

Tothom a l'autobús segueix sense fer res, impassible, mentre la dona és humiliada. Només reacciona una de les acompanyants de l'atacant, que li demana que pari: "Arturo, para ja", li diu.

Ningú ha denunciat aquesta agressió a la policia.

Denúncia a les xarxes

El bloc Es Racismo ha denunciat aquesta agressió a través de les xarxes socials. Han penjat el vídeo de la baralla, amb l'ànim de donar visibilitat aquest tipus de situacions i ajudar a les víctimes.

Segons ha pogut saber la plataforma, que ha parlat amb la jove que ho va gravar tot, l'agressor i dos amics van seure davant la dona. A continuació, l'home li va exigir a la víctima, que anava al seient del passadís, que sortís d'allí perquè s'hi volia asseure ell.

A ella li quedaven dues parades i anava a baixar en breus, per això s'hi va negar, segons la testimoni.

Cops a l'autobús i plors

El testimoni de la passatgera continua: la víctima viatjava amb el seu marit, que estava assegut més endavant. Quan va veure el que estava passant, "es va aixecar i li va demanar a ell que es calmés, que deixés de faltar al respecte a la seva dona".

A continuació, l'agressor va començar a pegar cops a l'autobús, a burlar-se de la dona i a tirar-li petons. "Hi havia dos menors, una nena va acabar plorant", assegura la jove.

No hi ha constància de l'accident

Un portaveu de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) ha explicat a El País que no tenen constància d'aquest succés. Els autobusos, segons assegura, porten càmeres, i tot i que han revisat les imatges, no han trobat rastre de l'agressió.

A més, ha assenyalat, cap conductor va donar part de cap baralla. A la Prefectura Superior de Policia de Madrid tampoc consta que s'hagi presentat cap denúncia d'aquest tipus en els últims dies, apunta el portaveu.

L'EMT ha condemnat aquest atac i anima els ciutadans a denunciar aquestes situacions a la policia o avisar el conductor.