Els Mossos van detenir aquest dijous a les 21:30 hores un home de 43 anys, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, com a presumpte autor d’un delicte contra l’exercici de drets fonamentals i les llibertats públiques, segons ha informat la policia en un comunicat.

Els fets van passar prop de les 20:00 hores quan un home que estava a la plaça dels Països Catalans, al districte de Sants, va poder observar com un altre home increpava verbalment un noi que s’asseia en un dels bancs de la zona, tal com es pot veure en aquest vídeo al qual ha tingut accès ElCaso.cat. “¡Vete a tu país, con los monos! ¡Venga!”, li va arribar a dir.

En acostar-s’hi es va adonar que l’estava insultant amb expressions que tenien “un rerefons i una motivació de caràcter racista”.  A més, l’agressor en tot moment va mostrar una actitud hostil cap al noi i li va arribar a donar algunes empentes al pit mentre el convidava a tornar al seu país d’origen, segons detalla la policia catalana en una nota de premsa.  
 
L’home que havia pogut observar la seqüència dels fets ho va gravar amb el seu telèfon mòbil i va denunciar-ho a la comissaria que els Mossos de l’Estació de Sants. El denunciant va aportar el vídeo que ell mateix havia enregistrat on es podia veure de manera clara com el detingut insultava i amenaçava repetidament la víctima. A més, aquesta mateixa persona va penjar el vídeo a la xarxa i el fet de seguida es va viralitzar.

Trobat i detingut a la plaça

De seguida una patrulla va fer recerca a l’entorn de la plaça dels Països Catalans i els agents van poder localitzar l’arrestat al mateix lloc on s’havien produït els fets i on encara també hi era el noi que havia rebut els insults. La víctima va explicar als agents estava assegut en un banc quan l’agressor el va començar a insultar i increpar sense que hi hagués hagut cap interacció prèvia i sense conèixer-lo de res.
 
L’home va acabar detingut com a presumpte autor d’un delicte contra l’exercici de drets fonamentals i les llibertats públiques. Els Mossos han posat les diligències en coneixement de la Fiscalia de delictes d’odi i discriminació.