Una mare i la seva filla han estat brutalment agredides per parlar castellà al carrer. Les càmeres de seguretat d'un local proper van captar tota l'escena.

"Torneu al vostre país!"

Les víctimes anaven caminant pel carrer, de camí a casa, a Boston (Estats Units). De sobte, una vianant els va increpar des de l'altra punta del carrer: "Això és Amèrica! Parleu anglès o torneu al vostre país!", els va cridar, segons recull Telemón.

En el vídeo, s'aprecia com la dona creua el carrer i s'apropa a la mare, fent gestos amb el braç. Quan està prou a prop, la colpeja al cap i la mare l'empeny per allunyar-la. Just després, li assesta diversos cops de puny a la cara.

Contra la paret

A poc a poc, l'agressora va acorralant la dona la mare i la continua pegant, mentre les seves amigues llançaven insults racistes. En un moment donat, la situació es caldeja i les dues dones s'agafen dels cabells i xoquen contra la paret d'un edifici.

És llavors quan diverses persones s'apropen per separar-les i les retenen fins que arriba la Policia.

Por

La mare afirma que, des de l'agressió, els costa dormir i tenen por de parlar en castellà pel carrer. Encara així, "ens neguem a viure amb por. Ens neguem a romandre en silenci perquè vam ser atacades per la nostra raça i el nostre idioma", explica.

Pel seu costat, l'agressora i els seus acompanyants han dit que es van encarar amb la mare i la filla perquè pensaven que se n'estaven burlant. A més, han confessat que havien begut abans dels fets.

D'altra banda, grups de drets civils de Boston han afirmat que els atacs racistes són cada vegada més comuns en aquesta ciutat. A més, han demanat que es presentin càrrecs per delictes d'odi contra l'agressora.