La Guàrdia Civil va aconseguir rescatar un home de 26 anys de nacionalitat russa que el passat divendres es va tirar a l'aigua a la zona del World Trade Center de Barcelona amb intencions suïcides, tal com va explicar ell mateix.

L'actuació es va realitzar, quan agents de la tripulació de la patrullera Tordera del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil que estava realitzant tasques d'inspecció d'embarcacions recreatives per la zona, es va adonar que hi havia una persona al mar, de manera que es van dirigir cap a ell per llançar-li un salvavides en creure que podria haver patit algun accident.

Va intentar ofegar-se amb la corda de la policia

L'home no va ajudar en cap moment en les tasques de rescat. Segons detalla la Guàrdia Civil, va utilitzar la corda del salvavides per embolicar-se-la al coll i intentar-se ofegar. Dos agents de la Guàrdia Civil van haver de saltar a l'aigua per salvar-li la vida.

Després d'uns minuts de tensió i de perill tant per a aquesta persona com per als agents, els policies van aconseguir que deposés la seva actitud i pujar-lo a bord de l'embarcació, no sense dificultats pel propi estat alterat de la víctima així com per la foscor i condicions del mar.

Bé de salut, però drogat

Un cop al port va ser atès pel personal sanitari i traslladat a l'hospital on els serveis mèdics van comprovar que no havia sofert danys i que el seu estat de salut era bo.

L'endemà del salvament, el mateix ciutadà va manifestar que portava diversos dies de vacances a Barcelona i que després de consumir substàncies estupefaents, va sentir la necessitat d'acabar amb la seva vida, pel que va decidir llançar-se al mar al mateix port.