Els Mossos d'Esquadra han apartat un agent que aquest divendres de matinada va colpejar i tirar a terra un jove en una actuació a la plaça del Pes de la Palla, al districte de Ciutat Vella, a Barcelona.

En un comunicat, la policia catalana ha informat que en un vídeo publicat a Instagram es veu com l'agent, de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro), dona un cop i tira a terra un home que estava sent identificat en un dispositiu de control del toc de queda.

Els Mossos volen saber què va passar

La Direcció General de la Policia ha obert una informació reservada per analitzar l'actuació policial, "esclarir amb precisió els fets ocorreguts i determinar la incoació d'un expedient disciplinari". De moment, la direcció política dels Mossos ha apartat l'agent aquest mateix dissabte de les seves funcions assignades.

Vídeo de com tiren a terra l’home

El vídeo està gravat la nit de divendres a dissabte, cap a les 00.30 hores de la matinada. Un equip de l'Arro estava vetllant pel compliment de les restriccions de mobilitat i les mesures adoptades en el marc del context sanitari de la Covid-19 quan va veure un grup de persones a la plaça del Pes de la Palla, al barri del Raval del districte de Ciutat Vella de Barcelona, fent botellón.

Es tractava d'una reunió de dotze persones, segons els Mossos, que consumien begudes alcohòliques i incomplien la restricció de mobilitat quan els agents els van identificar.

Durant l'actuació, els agents van detenir un home d'aquest grup que havia donat un cop als policies. La detenció, asseguren fonts policials, no es va fer correctament, i per això s'ha obert un expedient i se l'ha apartat de les seves funcions a l'espera que la Divisió d'Afers Interns (DAI) aclareixi realment què va passar.