Una família de Blackburn, al nord-oest d’Anglaterra, han batut, extraoficialment, un curiós rècord. Un vídeo gravat per un veí mostra com 14 persones van aconseguir circular en un cotxe utilitari (i van arribar sans i estalvis per explicar-ho).

En total hi havia cinc adults i nou nens dins d’un Opel Corsa. A les imatges es veu com, dels seients del davant van sortir quatre persones: dues dones i dos nens, i dels del darrere, vuit persones més: un adult més i set nens de diferents edats.

Per si fos poc, el maleter es va obrir i encara en van sortir dues persones més: una altra dona i un home. En total, doncs, 14 persones en un mateix cotxe on cinc persones ja hi viatgen de manera força justa. Els ocupants, per cert, van sortir del cotxe rient i celebrant la seva “llibertat”.

L’home que va gravar les imatges, James Bowen, assegura que va veure com a dins del cotxe hi havia el que ell creia que eren “una o dues persones” més de les que és normal, i que va començar a gravar el vídeo per ensenyar-ho als amics. Però quan va veure tota l’escena, es va quedar bocabadat.

Multa de 500 euros i 4 punts al carnet

Al Regne Unit està totalment prohibit circular amb més passatgers dels que hi caben legalment al cotxe, un fet que determina la xifra de cinturons de seguretat que té el vehicle: per cada passatger addicional, la multa pot arribar a les 500 lliures. Les autoritats de trànsit han avisat que, en cas d’accident, per lleu que fos, les conseqüències podrien haver estat molt greus. Per ara, però, la policia britànica no ha rebut cap denúncia tot i que el vídeo s'ha fet viral.

A Espanya, en canvi, portar més gent al cotxe de la que toca es considera una falta lleu: si, en un cotxe de 5 ocupants, hi viatgen 6 o 7 persones, la multa és de 80 euros. En canvi, si hi ha més de 7 persones, com és el cas, sí que es considera una falta greu que pot comportar una sanció de 500 euros, la retirada de quatre punts al carnet de conduir i la immobilització del vehicle.