Rachel Pighills és una anglesa de 33 anys que no pot girar el cap a l'esquerra sense posar la seva vida en risc. Un simple gir a l'esquerra podria causar que la seva columna cervical es disloqui, una cosa que, segons explica, podria causar-li la mort.

Aquest juliol Pighills va ser diagnosticada amb diversos mals que afecten la seva medul·la espinal i cap, entre ells, invaginació o impressió basilar. És a dir, que el seu crani s'enfonsa sobre la seva columna vertical, pressionant el tronc encefàlic.

Només tres cirurgians a tot el món poden realitzar l'operació

 

"Es disloca parcialment quan gira cap a l'esquerra. Si es disloca per complet, això seria decapitació interna i moriria a l'instant". A més, només pot utilitzar un collarí durant quatre hores al dia perquè podria perdre massa muscular, informa BBC.

Segons diu, només tres cirurgians a tot el món poden realitzar l'operació de $ 174.000 que necessita i cap no és al Regne Unit. De moment, ha aconseguit reunir més de $ 15.000. Però el sol fet de pensar a agafar un avió l'aterreix. "Penso en la pressió a la cabina, la força de l'enlairament i a estar enganxada a l'espatllera de la cadira. No sé com reaccionarà el meu cos", manifesta.

Rachel Pighills collarí|alçacoll

Només pot utilitzar un collarí durant quatre hores al dia perquè podria perdre massa muscular

El seu espòs, Guy, de 39 anys, ha afirmat que tem per la seva esposa cada dia. "Estic a la feina mort de por pensant què trobaré quan torni a casa. Estarà bé? M'encantaria que se sotmetés a la cirurgia i recuperés una mica de normalitat i independència", conclou.