La víctima de La Manada a Pozoblanco (Còrdova), que hauria patit abusos sexuals per part de quatre dels cinc membres del grup, va intentar suïcidar-se el passat 27 d'agost, segons ha dit Clara Campoamor, l'acusació popular, en la primera sessió del judici.

Pel que sembla, la jove va patir estrès posttraumàtic en conèixer l'existència d'uns vídeos que els mateixos membres de La Manada van gravar mentre cometien el delicte i que, després, van compartir en grups de Whatsapp. Segons publica El Español, va necessitar mes i mig per recuperar-se.

La jove va patir estrès posttraumàtic en conèixer l'existència d'uns vídeos

 

La jove s'ha mostrat "clara i concisa" en la seva declaració, en la qual ha ratificat la denúncia interposada després de conèixer el vídeo per la Policia Foral de Navarra. Així ho han confirmat des de l'acusació particular, que ha assenyalat que la jove ha estat "contundent", encara que ha admès que en un primer moment no va recordar què va passar al cotxe, però posteriorment va ser conscient dels fets, recolzats per l'enregistrament de vídeo.

Passades les 11.00 hores d'aquest dimarts ha començat la declaració de la víctima a porta tancada, que s'ha prolongat una hora, mentre desenes de dones, convocades per la Plataforma Cordovesa contra la Violència a les Dones, s'han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia en suport a la jove.

EFE

Un centenar de persones s'han concentrat davant de la Ciutat de la Justícia de Còrdova / EFE

Sobre això, les dones han llançat diferents proclames destacant que la víctima "no està sola, aquí està la teva manada", alhora que han subratllat que "no és un cas aïllat, que això es diu patriarcat". D'aquesta manera, han condemnat "totes les violències masclistes i que ens trobem amb una justícia patriarcal, que no és conscient que hi ha moltes formes d'intimidació i violència pel simple fet de ser dona."

Els quatre processats s'han acollit aquest dilluns al seu dret a no declarar davant del jutge del Jutjat Penal número 1 de Còrdova, Luis Javier Santos, després de mantenir que són "innocents". Mentrestant, el togat ha acordat demorar fins a la sentència la seva decisió sobre la nul·litat o no del vídeo que van gravar els quatre acusats sobre els fets.

Els fets van passar la nit de l'1 de maig del 2016 i es van fer públics el setembre del 2016 en la investigació de la causa que s'estava desenvolupant a Pamplona i en la qual estaven implicats els quatre acusats en aquest cas i un membre més de l'esmentat grup, fets pels quals ja es troben a la presó.