Alfonso Jesús Cabezuelo, José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero i Jesús Escudero, quatre membres de La Manada, s'enfronten des d'aquest dilluns a un judici per un presumpte delicte d'abús sexual a una jove de 21 anys a Pozoblanco (Còrdova).

La noia ha relatat que Alfonso Jesús Cabezuelo es va oferir a portar-la de Torrecampo a Pozoblanco després d'una nit de festa i ella va accedir, però apunta que no recorda res dels 45 minuts que va durar el trajecte. "Vaig obrir els ulls a Pozoblanco, estava al seient del darrere del cotxe, completament nua, amb les mitges trencades i tretes. L'Alfonso anava conduint", detalla la jove.

Li van realitzar tocaments mentre un d'ells ho gravava tot amb el consentiment dels altres

 

Quan es va despertar, l'Alfonso suposadament li hauria dit que "se la xupés, almenys". "Em vaig negar i llavors em va pegar a la cara i al braç. Em va llançar del cotxe cridant-me 'puta'. La seva actitud era molt agressiva", continua.

L'acusació parteix d'un vídeo que els acusats van compartir en un grup de WhatsApp de vint persones. En les imatges, es veu els quatre nois i la jove inconscient al cotxe. Llavors, tots comencen a fer-li tocaments de caràcter sexual mentre José Ángel Prenda ho grava tot amb el consentiment dels altres. El fiscal demana tres anys de presó per a cada un d'ells per un delicte d'abús sexual, així com uns altres quatre anys com a suposats autors d'un delicte contra la intimitat.

EFE

Dos dels membres de La Manada, José Ángel Prenda i Alfonso Jesús Cabezuelo, durant el judici|seny / EFE

S'acullen al seu dret a no declarar

Els quatre membres del grup de WhatsApp de La Manada s'han acollit al seu dret a no declarar. Així ho han manifestat davant del jutge del Jutjat Penal número 1 de Cordoba, Luis Javier Santos, després de declarar-se "innocents" dels fets. El jutge ha acordat demorar fins a la sentència la seva decisió sobre la nul·litat o no del vídeo dels fets que suposadament involucra els quatre processats.

Sobre això, el jutge ha remarcat que "no és l'única prova existent en el procediment" i ha al·ludit al "consentiment" prestat pels acusats davant del jutge d'instrucció de Pamplona, on van trobar els enregistraments després de lliurar els seus telèfons i la Policia Foral de Navarra va iniciar investigació.