José, l'home assassinat per una banda que concertava falses cites sexuals, no va ser la seva única víctima. Dos homes més van caure en la trampa, que podria haver estat mortal. "Vaig pensar que no sortia viu d'aquella nau", relata un d'ells.

El van lligar amb brides i el van amenaçar amb una pistola

 

La primera víctima va ser un veí de La Almunia de Doña Godina (Saragossa). El 26 de juliol es va citar amb la jove, que es feia dir Daniela Mendoza. La noia li va demanar de parar a casa de la seva àvia a agafar una jaqueta. Una vegada estacionats, dos homes el van treure del cotxe i el van lligar amb brides. També li van posar cinta americana i el van amenaçar amb un ganivet.

A continuació, va haver de suportar descàrregues elèctriques, li van robar el cotxe, un rellotge, les targetes de crèdit i diners en efectiu i el van deixar a la seva sort. L'home es va deslligar com va poder i va anar a demanar ajuda a la casa més propera, informa Periódico de Aragón.

EFE

La Guàrdia Civil ha detingut un home i una dona en relació amb l'assassinat de José Antonio Delgado / EFE

Segon assalt

El 5 de setembre va ser denunciat un altre assalt similar per part d'un veí de Tudela (Navarra). La nova víctima i la dona, que en aquest cas es feia dir Perla, es van citar en una estació de tren. Quan caminaven junts pel carrer, va rebre un cop. "Va ser a l'espatlla, ja que vaig tenir un reflex i vaig abaixar el cap", diu. A continuació, va sortir corrents mentre la dona cridava: "Aneu darrere d'ell, que se'ns escapa el fill de puta, mateu-lo".

Els assaltants el van atrapar i el van amenaçar amb una pistola. El van lligar de peus i mans i el van portar fins a la mateixa nau on van matar a José posat al maleter d'un cotxe.

"Si arribo a tenir aquesta cita dies després, jo també estaria mort"

 

Allà, li van exigir que els donés el codi pin de la targeta per treure diners, a més de demanar-li el telèfon mòbil dels seus familiars per demanar un rescat i advertir-li que li tallarien un dit. Finalment, va aconseguir fugir. "Vaig pensar que no sortiria d'aquella nau, que em matarien. Si arribo a tenir aquesta cita dies després que en José Antonio, jo també estaria mort perquè ja haurien perdut la por a matar", conclou.

Del cas de José no se'n sap gaire, ja que va ser trobat mort. Pel que sembla, el van enterrar viu perquè l'autòpsia ha revelat que tenia terra als pulmons. La Guàrdia Civil ha detingut un home i una dona pels fets.