Guanyar 150.000 euros al Gordo de la Primitiva, de Loterías y Apuestas del Estado, és un bon cop de sort. Sempre que la venedora de la loteria no es quedi la butlleta i el premi. És el que li va passar a un home de Barcelona l'any 2015 quan va anar a comprovar diversos dècims i butlletes de la loteria i tot i tenir un premi de 150.000 euros a l'Administració només li van pagar 192 euros.

Aquests presumptes delicte d'estafa i de receptació seran jutjats aquesta setmana que ve a la secció 9a de l'Audiència de Barcelona. La propietària de l'administració, situada en un Corte Inglés de Barcelona, Teresa Lorenzo, i el seu còmplice —el seu gendre—, Diego Panedas, s'enfronten a una pena de dos anys de presó ella i d'un any de presó ell.

Havia guanyat un premi de 150.000 euros

La víctima d'aquesta presumpta estafa es va presentar a l'administració de loteria del Corte Inglés per comprovar els seus premis. Els va passar primer per un terminal automàtic que hi ha a l'exterior i va rebre una butlleta que deia "Premi Superior" i va decidir anar fins a la taquilla per comprovar, un per un, els dècims i les butlletes que tenia.

La propietària de l'administració, Teresa Lorenzo, va passar les participacions per la màquina i va dir a l'home que tenia un premi de 192 euros, que també havia guanyat. La butlleta del Gordo de la Primitiva, premiada amb 150.000 euros, la va amagar i només li va pagar els gairebé 200 euros d'un altre premi. En pocs segons va decidir quedar-se els diners que havia guanyat un dels seus clients.

Va avisar el gendre per ingressar el premi

Amb la butlleta que tenia un premi de 150.000 euros, la dona va trucar al seu gendre, Diego Panedas, per tal de dificultar que poguessin resseguir l'estafa. Li va encarregar, presumptament, anar al banc a ingressar els diners. L'home sabia perfectament que la butlleta havia estat robada d'un client i igualment, segons el fiscal, va acceptar anar-la a cobrar. Es va presentar a una entitat de Banco Santander i va rebre 125.945,18 euros, la suma total del premi després d'haver-se descomptat els impostos.

Gordo Primitiva

La víctima de l'estafa va guanyar 150.000 euros / EFE

Quan va tenir els diners, els va ingressar al moment a un compte corrent al seu nom a ING Direct, segons van poder saber els Mossos d'Esquadra després de la denúncia de la víctima.

La víctima va dubtar i va demanar investigar-ho

L'home premiat, tot i haver cobrat 192 euros, tenia dubtes sobre el premi i va fer algunes comprovacions, fins que va posar el cas en coneixement de Loterías y Apuestas del Estado. Finalment va presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra. La policia catalana va detenir a Panedas i ell mateix, en acceptar els fets, va ingressar en un número de compte propietat de la víctima els diners del premi i 1.500 euros com a "indemnització".

La Fiscalia demana dos anys de presó per a la dona

La Fiscalia demana que la dona, la propietària de l'administració, sigui condemnada com a autora d'un delicte d'estafa i que li caiguin dos anys de presó. Igualment, volen que durant deu anys no pugui ser responsable o treballar en la venda de loteria estatal. La Fiscalia també demana una multa de gairebé 2.500 euros.

Per al gendre de la responsable de l'administració, la Fiscalia demana una pena d'un any de presó pel delicte de receptació —vendre o cobrar productes que saps que són robats. El judici arrencarà aquest dimarts, 24 de novembre, a les deu del matí a la secció 9a de l'Audiència de Barcelona. Està previst que declarin els dos acusats i també la víctima a qui van voler robar els 150.000 euros que havia guanyat jugant al Gordo de la Primitiva.