La policia ha desarticulat un important grup de narcotraficants que es dedicava al cultiu de marihuana en plantacions de Valls (Alt Camp) per proveir proveïdors de tota la península. L'operació -coneguda amb el nom de Patagònia- ha acabat amb la detenció de cinc persones i amb la confiscació de més de 1.500 plantes i gairebé 12 quilos de cabdells.

Organització

La investigació va començar el mes de febrer passat, quan els agents van recollir informació sobre veïns del municipi de Valls que podrien estar cultivant marihuana per a la seva posterior venda a l'engròs. L'avanç de les indagacions policials va permetre constatar que no es tractava de persones individuals, sinó d'un grup organitzat en el qual hi havia diferents rols i en el qual s'havien assignat funcions específiques a cada membre.

Plantacions marihuana Valls

Una vegada acabades les comprovacions prèvies es van realitzar cinc entrades i registres en diversos habitatges del terme municipal de Valls, on es van confiscar de 1515 plantes de marihuana, 11,812 quilograms de cabdells llestos per distribuir-se, tres pistoles d'aire comprimit, una escopeta carrabina, cinquanta-nou llums de calor, dos verificadors, quatre ventiladors, dotze extractors i filtres de carboni.

Presó

L'operació Patagònia es va saldar amb la detenció de cinc persones, imputades per delictes de pertinença a grup criminal i contra la salut pública. Quatre dels arrestats van ser enviats a presó després de passar a disposició de l'autoritat judicial competent.

Plantacions marihuana Valls

L'operatiu ha estat desenvolupat per agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Tarragona i el Servei de Guies Canins de la Direcció Superior de Policia de Catalunya.