"Croquetes", "empanadilles", "llençat a la brossa"... les teories sobre què va fer la presumpta assassina María Carmen amb el cos del seu marit, Jesús María, segueix sent una de les incògnites que ocupa les converses del poble de Castro Urdiales. Mentre alguns veïns encara tenen ganes de parlar-ne, molts ja comencen a estar cansats del que consideren només "mentides" i "tafaneries".

La teoria del menjar casolà

Una de les teories més sonades és que la dona havia estat repartint menjar casolà com croquetes o empanadilles entre els veïns durant els mesos posteriors a la desaparició del marit, deixant entreveure que, potser, aquest menjar no s'havia elaborat amb la "carn habitual" que consumim. Una idea que es va fer famosa quan diverses veïnes ho van explicar a El Programa de Ana Rosa

A la zona ningú confirma obertament que en mengés, d'aquests aliments. La majoria de veïns sí que afirmen tenir "un amic que en va menjar" i que, en el seu moment, havia assenyalat que eren "molt bones". Fins i tot, hi ha qui afirma que la dona les hauria portat als bars habituals del seu barri i a la "Casa de Andalucía", on ella anava sovint a ballar.

Tanmateix, hi ha altres veïns de la zona que ho han desmentit i consideren que la gent és molt "tafanera" i només "parlen per dir estupideses". Així ho han afirmat diversos veïns a ElCaso.cat.

passeig castro urdiales Nuria TorrentsCastro Urdiales intenta tornar a la normalitat després del rebombori dels últims dies / N. T.

Alguns veïns de la zona s'han permès fer broma i han explicat que els últims dies entre els seus mòbils han circulat nombrosos mems, bromes expressades en imatges, per treure ferro a l'afer.

mem croquetes castro urdiales

"Meme" que circula entre els mòbils dels veïns de Castro Urdiales

Continuen buscant la resta del cos

La Guàrdia Civil segueix buscant la resta del cos de la víctima. Fa dies va buscar a l'abocador de Meruelo seguint la pista que els va donar la senyora de fer feines, però finalment el va descartar ja que la brossa que arriba allà se separa per reciclar-la, pel que fa pràcticament impossible que si hagués arribat el cos allà no s'hagués detectat.

La policía investiga uns terrenys de 1.000 metres quadrats propietari de la víctima, tot i que el cosí de sang de Jesús no creu que la policía trobi res. Assegura que en els últims mesos no hi ha hagut moviments de terra i que la dona detinguda no coneixía el lloc exacte on es troba el terreny.