Un empresa farmacèutica experimenta amb vaques per mirar com generar anticossos humans contra el coronavirus.

Les vaques són fonamentals

Ratolins, micos i ara vaques. Els animals estan tenint un paper fonamental en la recerca d'una vacuna contra el coronavirus. Una empresa de biotecnologia dels Estats Units, Sab Biotherapeutics, està alterant la genètica de vaques comuns per experimentar amb un ADN compatible amb les persones que creï anticossos contra aquest virus.

A les vaques, se'ls injecta la proteïna de la Covid-19 per veure com reaccionen després de l'alteració genètica prèviament feta. D'aquesta manera, estan convençuts que poden accelerar el procés de recerca d'una vacuna.

"Les vaques no pateixen"

Aquesta empresa, amb seu a l'estat de Dakota del Sud, assegura que les vaques no pateixen durant el procés d'investigació. Abans d'iniciar els assajos clínics, se les immunitza amb una vacuna que conté una porció del genoma del virus que activa el sistema immunitari de l'animal.

El plasma dels humans va ser el punt d'arrencada. Però amb la reducció dràstica dels pacients contagiats i tenint en compte que la donació sanguínia per cada persona tan sols pot servir per dos pacients com a molt, el procés no era prou ràpid ni efectiu.

Ressò mundial

Aquest estudi s'ha donat a conèixer a través de la prestigiosa revista Science. Fins ara, no s’han aprovat anticossos generats pels animals per tractar cap malaltia. Però l’especialista en malalties infeccioses Jeffrey Henderson de la Washington University School of Medicine descriu els anticossos produïts per vaca com “el següent pas lògic” cap al plasma convencional