Alfredo Hernández, l'últim home que va veure amb vida Blanca Fernández Ochoa i a qui l'esquiadora li va dir que se n'anava a la Peñota, va avisar la policia local de Cercedilla el diumenge 1 de setembre, el mateix dia que va aparèixer el cotxe a l'aparcament de las Dehesas.

Segons ha explicat ell mateix a diversos mitjans i han confirmat fonts municipals, aquest testimoni va alertar la Policia Local de la conversa que havia tingut amb l'esportista a Cercedilla, just davant del monòlit dedicat al seu germà Paco.

L'última conversa

Hernández va assegurar a la policia que el dia 24 d'agost havia acompanyat uns metres a l'esportista i que, amb tota tranquil·litat, li havia comentat que aniria al pic de la Peñota, el lloc on aquest dimecres va acabar apareixent el seu cos.

Les fonts de l'ajuntament asseguren que la Policia Local, un cop rebuda aquesta informació, van traslladar des del primer moment aquesta informació al dispositiu de recerca muntat al voltant del vehicle de l'esportista. La zona, però, no es va rastrejar en cap moment.

L'home va insistir

Tres dies després d'aquest primer avís, i en veure que el cos continuava sense aparèixer, l'home va tornar a comunicar la troballa amb l'esportista. Aquest cop, van anar a buscar l'home a casa i el van portar al centre de comandament del dispositiu de recerca. La policia, segons ha confirmat a l'agència Efe, va rebre l'avís a les onze del matí.

Després de la nova alerta, el dispositiu de recerca va planificar batre la zona, poc explorada fins aleshores, la tarda de dimecres. Però un sergent de la Guàrdia Civil fora de servei i que anava amb el seu gos va acabar avançant-se a l'operatiu i va trobar el cos abans del migdia.