El Ministeri d'Afers Estrangers ha contactat ja amb la família del jove turista català que va ser trobat mort aquest diumenge a l'illa tailandesa de Ko Samui, per prestar assistència i parlar, entre altres qüestions, de la repatriació del cos.

El jove va creuar la cascada pel tram més complicat

David Alejandro Rocamundi Conesa va desaparèixer durant la tarda de dissabte quan feia una travessia de muntanya amb un grup d'amics. Estava recorrent en companyia d'unes altres set persones la zona de la cascada de Na Meung 2, que té dos trams per travessar-la, un primer assequible però un segon més complicat, que és on es va produir el sinistre.

Cascada Na Mueang 2 Waterfall

Imatge de la cascada de Na Meung 2 / Google Maps

En un moment donat, el jove va desaparèixer i els seus companys el van buscar. Més tard van trucar a la policia, que va avisar l'equip de rescat de la Fundació Kuson Songkroh. El seu equip finalment ha trobat el cadàver a la 1 de la matinada d'aquest diumenge. Estava a prop de la cascada, atrapat entre dues grans roques i parcialment submergit. El cos del jove s'ha traslladat a l'hospital de Ko Samui per realitzar una primera autòpsia.

Es desconeixen les causes del sinistre, encara que tot apunta a una caiguda accidental, ja que les roques relliscaven molt. Es desconeix si el grup anava acompanyat de guies o si disposaven dels equips de seguretat per transitar per aquesta zona caracteritzada per una orografia complicada.

Illa molt coneguda entre els turistes

L'illa de Ko Samui, situada al Golf de Tailàndia, és coneguda entre els turistes de tot el món per les seves platges, la seva vida nocturna i els seus esculls naturals, entre altres atraccions. Tailàndia és una de les destinacions turístiques més importants del món i va rebre l'any passat 38,27 milions de visitants, segons el Ministeri de Turisme del país asiàtic.