Un control ordinari a la presó de Palma ha acabat amb una sorpresa majúscula per als funcionaris i els guàrdies civils que hi participaven. Una dona ha estat enxampada intentant entrar d’amagat una carmanyola amb menjar per al seu fill.

Els fets van passar dimecres passat a la cua de persones que esperaven per entrar a visitar els seus familiars. Un gos especialitzat en detectar drogues va marcar que una senyora de setanta anys que era a la fila tenia amagada alguna cosa sospitosa.

Els agents van acostar el gos i l'animal va assenyalar la zona de la pelvis. Segons recull el Diario de Mallorca, davant la sospita que la dona portés droga a la presó – el que suposa un delicte greu – la mare va ser escorcollada.

Peix fregit, colònia i caramels

Un cop la van portar a una habitació aïllada, la van fer despullar, i la funcionària encarregada de l’escorcoll es va endur la gran sorpresa: dins de les calces, la dona portava una ració de peix fregit a l’estil típic peruà, amb patates i ou, embolicada amb paper film.

A la roba interior, la senyora també portava quatre ampolletes monodosi de colònia i tres paquets de caramels Smint. Segons la Guàrdia Civil, no és la primera vegada que una mare intenta fer entrar menjar d’amagatotis a la presó amb aquesta tècnica.

Es va fer la despistada

Sigui com sigui, la mare va assegurar que no sabia que no li podia portar menjar al seu fill empresonat. En tot cas, però, portava els paquets molt ben camuflats i s’havia vestit amb roba ampla perquè no es notés que els duia al damunt.

Com que no va cometre cap delicte, no va ser detinguda, però sí que va infringir les normes de la presó i, per tant, podrien prohibir-li durant un temps les visites al seu fill.