La ressaca de la borrasca Filomena ha deixat una onada de fred i gel a Catalunya. Durant aquests dies, serà habitual que els vidres del teu cotxe apareguin coberts de gel. Per això, en la mesura que és millor prevenir que curar, recollim un truc difós per la Guàrdia Civil per solucionar el problema -anireu més ràpid i, encara més important, no trencareu el vidre.

Aigua calenta no, alcohol sí

Aquest consell serà útil per a tothom que utilitzi el cotxe durant aquests dies. El gel acumulat als vidres del teu cotxe durant la nit farà retardar la teva partida uns minuts i, si no s'actua adequadament podria convertir-se en un greu problema. Per això, la Guàrdia Civil ha difós un primer consell per resoldre amb celeritat i seguretat el problema.

En primer lloc, les autoritats han advertit que el primer remei que se'ns podria ocórrer no és l'adequat: no eliminar el gel amb aigua calenta. Aquesta solució pot provocar la ruptura de la lluna a causa de la gran inversió tèrmica. Serà millor utilitzar alcohol, que té un punt de congelació inferior al de l'aigua i, per això, en aplicar-lo sobre el gel, el fon. Pots utilitzar un recipient similar al dels esprais netejavidres amb el doble d'alcohol que d'aigua i polvoritzar-lo sobre el vidre, segons recull Marca.

Més remeis casolans

Si pel motiu que sigui no disposen d'alcohol per dur a terme el procés anterior, el que has de fer és arrencar el motor, encendre la calefacció i immediatament dirigir el flux d'aire cap a la lluneta. Segons es vagi escalfant l'aire s'anirà eliminant el gel i, a més, no provocareu un canvi brusc de temperatura.

Un altre remei casolà és, en prevenció d'una gelada, fregar el vidre amb l'interior d'una patata. L'explicació rau que el greix del tubercle s'adhereix a la lluneta i impedeix, o almenys limita, l'acumulació de gel. En aquest sentit, la sal també pot impedir la congelació. Ambdós casos, no obstant això, no serveixen per descongelar, sinó per prevenir que el cristall es congeli.

Rascar només amb elements plàstics

Si al final no queda més remei que retirar el gel de forma manual, has de tenir una cosa en compte: no rasquis el vidre amb res metàl·lic perquè podràs fer-lo malbé. La solució: utilitzar una rasqueta de plàstic o, si no la teniu a mà, es pot utilitzar una de les moltes targetes de les que porteu a la cartera, recull Marca.

Gel en el vidre|cristall del cotxe / Pixabay

Com treure el gel del vidre del cotxe / Pixabay

És important saber que fins que no hàgiu eliminat el gel del parabrisa no heu d'activar ni els eixugaparabrises ni el líquid rentaparabrises. No serveix. L'únic que aconseguireu serà fer malbé les escombretes.

Lluneta tèrmica per als més taxatius

Si el que vols són mesurades efectives immediates, la tecnologia pot ser el teu millor aliat. Abans de comprar el teu cotxe mira al llistat d'opcions si està disponible la lluneta tèrmica davantera. No acostuma a ser un opcional massa car i resulta molt efectiu. Ara bé, amb això es perd l'emoció de lluitar contra el teu parabrisa gelat.