El poble italià de Troina, Sicília, va ser la capital de l'imperi normand. Ara ven cases a un euro per repoblar i modernitzar els seus carrers.

Subhasta cases a un euro

En els últims anys, molts pobles italians es van veure afectats per l'envelliment de la població i la migració massiva a nuclis urbans.

Troina, una idíl·lica localitat italiana a l'illa de Sicília i amb vista a l'Etna, ven desenes de les seves cases a un sorprenent preu: 1 euro.

A més, ofereixen subvencions de fins a 25.000 euros per a reformes.

L'alcalde del poble, Sebastiano Fabio Venezia, va explicar a CNN Travel que "l'entorn urbà antic ha de ser remodelat totalment tan aviat com es pugui".

I és per això que busquen nous habitants pel seu poble, oferint 15.000 euros per rehabilitar l'habitatge i fins a 10.000 per restaurar la instal·lació elèctrica i renovar el sistema de calefacció.

Troina / Cedida

L'alcalde vol repoblar Troina: ven cases a 1 euro i subvenciona les reformes amb 25.000 euros / Cedida

A més, les persones que decideixin viure-hi allà també tindran cobertes altres despeses, com el servei de llar d'infants i escola per als fills.

Troina / Cedida

L'ajuntament ofereix serveis gratuïts d'escola i llar d'infants als nous compradors / Cedida

Segons l'alcalde, unes 30 cases han sortit a la venda a aquest espectacular preu, i s'estima que altres 100 surtin al mercat quan els antics propietaris facin entrega a l'ajuntament.

Troina, un idíl·lic poble italià

Per a participar en aquest projecte, els compradors hauran de fer un dipòsit de garantia de 5.000 euros que serà retornat quan la reforma estigui finalitzada. Els nous habitants tindran un termini de tres anys per a fer les obres de restauració.

Troina, que ara té menys de 10.000 habitants, va ser construïda sobre les cendres d'un temple pagà i té moltíssima història: va ser utilitzada com a lloc estratègic de conqueridors grecs, romans, bizantins i àrabs; i durant l'edat mitjana va ser la capital de l'imperi normand de Sicília.

Troina / Cedida

El poble està rodejat de natura i es veu el volcà Etna, famós al món sencer / Cedida

Està rodejada de boscos i té una increïble vista de l'Etna, famós volcà inactiu de l'idíl·lic sud d'Itàlia.