Dos antropòlegs forenses examinen quatre petits ossos, trobats el 24 de juny en el paratge en el qual van ser trobats els cadàvers de les nenes d'Alcàsser, per determinar si pertanyen a una de les nenes assassinades el 1992, segons avança aquest dimecres el diari Las Provincias. 

L'anàlisi ha corroborat que els ossos són humans i molt antics

La Unitat d'Antropologia Forense de l'Institut de Medicina Legal de València (IML) ha determinat l'origen dels quatre trossos de falanges, però no ha pogut realitzar una estimació de l'edat ni el sexe de les petites restes òssies.

El descobriment dels ossos

La troballa dels ossos en la fossa del cas Alcàsser va ser posada en coneixement de la Guàrdia Civil fa nou dies per un veí de Piles, que va anar amb la seva nòvia al paratge de la Romana a Tous per visitar el lloc on Anglés i Miguel Ricart van violar i van assassinar Miriam, Toñi i Desirée.

El jove va descobrir una falange i després va trobar tres trossos més furgant amb una branca. La parella va embolicar les restes òssies amb paper d'alumini i els va portar a la caserna de la Guàrdia Civil d'Oliva, on van realitzar les primeres diligències d'investigació abans de traslladar-los al laboratori de criminalística de la Comandància de València i a l'Institut de Medicina Legal.

ninas alcasser efe

Cartell de les nenes d'Alcàsser desaparegudes / Arxiu Efe

L'anàlisi dels ossos

Dilluns, l'antropòleg forense Manuel Polo, va corroborar que els ossos són humans i molt antics després d'analitzar-los a l'Institut de Medicina Legal de València.

Ara serà el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 d'Alzira, encarregat del sumari del cas Alcàsser, que haurà de decidir si les falanges són traslladades a un laboratori per extreure l'ADN i acarar-lo amb el d'una de les nenes.

El cas Alcàsser, a Netflix

Al novembre de 1992 va canviar la vida de tres famílies. El segrest, violació, tortura i assassinat de tres adolescents d'Alcàsser, Míriam, Toñi i Desireé va commocionar tot el món. Ara, 27 anys després, el cas torna a estar vigent, arran de l'estrena de la sèrie documental de Netflix El cas Alcàsser, que ha fet reviure als espectadors tota la cobertura informativa que es va fer arran del triple crim i que ha tornat a provocar polèmics records.