La Guàrdia Civil ha detingut el conductor d'un furgó que presumptament portava oculta en una caixa d'hortalisses a una persona que ha estat localitzada amb símptomes d'"esgotament i deshidratació" durant un control al port d'Almeria.

La Comandància d'Almeria ha informat en una nota que els fets han tingut lloc durant la inspecció de vehicles que desembarcaven del vaixell 'Duba Brigde' a les instal·lacions portuàries de la capital d'Almeria.

El guàrdia ha tocat les mans d'una persona mentre inspeccionava el vehicle

 

Un agent ha tingut sospites que el conductor podia estar transportant mercaderies no declarades, per la qual cosa ha dut a terme una inspecció del compartiment de càrrega de l'automòbil.

El guàrdia ha trobat diverses caixes d'hortalisses i, en retirar-ne algunes de la superfície per descartar que sota pogués trobar-se un altre tipus de mercaderia, ha tocat les mans d'una persona que viatjava oculta entre els vegetals.

Una vegada atesa la persona, s'ha procedit a la detenció del conductor del vehicle per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

Des de començament d'any, els agents de la Guàrdia Civil d'Almeria han auxiliat 108 persones que intentaven entrar en territori nacional ocultes entre equipatges o a l'interior de vehicles, o llançant-se a l'aigua durant les maniobres d'atracada de les embarcacions procedents del nord de l'Àfrica.