Funcionaris de la presó de Brieva (Àvila) han trobat morta a la seva cel·la, penjada d'un cinturó de tela lligat a la finestra, Rosario Porto, mare d'Asunta Basterra, condemnada a 18 anys per l'assassinat de la nena a la Corunya.

La mare d'Asunta se suïcida a la seva cel·la

Fonts penitenciàries han indicat que en el recompte del matí d'aquest dimecres els funcionaris han trobat a faltar la reclusa i quan han anat a la seva cel·la l'han trobat penjada. Després de la troballa, han avisat el 112 i els serveis d'emergència li han practicat maniobres de reanimació, però només han pogut certificar la seva mort.

Rosari Porto / EFE

Troben penjada la mare d'Asunta, Rosario Porto, a la presó de Brieva / EFE

Porto tenia tota la cel·la recollida, incloses les seves pertinences, fet que fa pensar que tenia meditada la seva decisió, segons les fonts. Rosario Porto, advocada, complia condemna per l'assassinat de la seva filla adoptiva i ja havia complert set anys en tres presons: A Lama (Pontevedra), Teixeiro (la Corunya) i Brieva (Ávila)-.

No era la primera vegada que Porto intentava llevar-se la vida

Dos anys enrere, el 12 de novembre del 2018, ja havia intentat llevar-se la vida. Es va enroscar un cordó al voltant del coll mentre era a la dutxa i va cridar la seva companya de cel·la alertant-la del que estava fent, per la qual cosa els funcionaris van anar-hi immediatament i l'episodi va acabar allà.

Porto va ser condemnada juntament amb el seu marit, Alfonso Basterra, a 18 anys de presó per l'assassinat de la seva filla adoptiva, el cadàver de la qual va ser trobat el 22 de setembre de 2013 en una cuneta del municipi corunyès de Teo, pròxim a Santiago de Compostel·la.