Els Mossos d'Esquadra han localitzat aquest divendres el cos sense vida del bebè que, dimarts, va ser llançat pel seu pare al riu Besòs, a Sant Adrià del Besòs, al Barcelonès, segons han confirmat fonts policials a ElCaso.cat.

L'ampli desplegament de recerca muntat des de dimarts al tram final del riu ha acabat donant resultat, i el dispositiu serà desmuntat al llarg d'aquest divendres. 

Tres dies d'intensa recerca

El dispositiu de recerca es va desplegar dimarts al vespre, quan diversos testimonis van veure el pare del nen intentant desfer-se del nadó: quan es va veure enxampat, el va llançar al riu i va fugir del lloc. Des d'aleshores, els Bombers, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han estat buscant el bebè en el tram final del riu: uns 800 metres de llarg. Una de les pistes clau va ser una maleta amb sang que va aparèixer entre les canyes del parc fluvial.

El nen va néixer dilluns en un hostal de Sant Adrià sense cap mena d'ajuda sanitària: la mare té 13 anys i el pare, 16. Va ser aquest últim qui es va dirigir al riu amb el nadó embolicat en una manta per desfer-se d'ell.

Aquest divendres, el propietari de l'hostal ha explicat que va veure com els pares el treien viu de l'establiment. Fins i tot, va arribar a preguntar-los quant temps tenia el menor i el pare va respondre que dues setmanes.

Els va preguntar quant temps tenia el menor i li van dir que dues setmanes

 

El jove progenitor va ser arrestat després de confessar els fets en una comissaria. Segons alguns testimonis, abans d'anar a explicar-lo a la policia, es va aturar en un bar, des d'on va trucar als seus pares i els va narrar el succeït.

Dimecres a la nit el magistrat de guàrdia de Menors va acordar l'internament en règim tancat per al menor detingut i la Fiscalia de Menors ha considerat, provisionalment, que els fets poden ser constitutius d'un presumpte delicte d'assassinat.