L'Oficina del Xèrif del Comtat de Will (Illinois) ha explicat en un comunicat que un advocat de la família del Dr. Ulrich Klopfer ha trobat restes fetals a la casa d'un exmetge d'una clínica d'avortaments d'Indiana que va morir la setmana passada.

Les autoritats van trobar 2.246 restes fetals preservades

 

Les autoritats van trobar 2.246 restes fetals preservades, però no van veure evidència que es realitzessin procediments mèdics a la casa. L'oficina del forense ha pres possessió de les restes i ha obert una investigació.

Klopfer, que va morir el 3 de setembre, treballava en una clínica d'avortaments a South Bend, Indiana, que va quedar clausurada després que l'Estat revoqués la llicència de la clínica el 2015.

Queixes contra la clínica

El departament de salut de l'estat d'Indiana havia emès prèviament queixes contra la clínica, acusant-la de mancar d'un registre de pacients, polítiques sobre avortament amb medicaments i un òrgan rector per determinar les polítiques. L'agència estatal també va acusar la clínica de no documentar aquells pacients que rebien educació obligatòria almenys 18 hores abans d'un avortament.

Klopfer va ser un dels metges avortistes més prolífics d'Indiana, amb milers de procediments realitzats a diversos comtats durant diverses dècades, informa South Bend Tribune.

"Estem horroritzats pel descobriment de les restes"

 

Mike Fichter, president d''Indiana Right to Life', ha manifestat que "estem horroritzats" pel descobriment de les restes. Fichter ha trucat a les autoritats d'Indiana per ajudar a determinar si aquestes restes tenen alguna connexió amb les operacions d'avortament a Indiana.

La representant republicana, Jackie Walorski, ha qualificat el descobriment de les restes com a "repugnant" en un comunicat emès per la seva oficina. "Va ser responsable de milers d'avortaments a Indiana i el seu tractament descurat de restes humanes és un ultratge", ha afegit.

L'obligació legal d'enterrar o cremar les restes fetals

Al maig, la cort suprema dels Estats Units va publicar una llei a Indiana que exigeix l'enterrament o la cremació de restes fetals després de practicar l'avortament. Aquesta llei va ser firmada pel vicepresident, Mike Pence, el 2016 quan era governador d'Indiana, però va ser objecte de desafiaments legals.

El Departament de Salut de l'Estat d'Indiana, que supervisa la regulació de les clíniques d'avortament, ha integrat les disposicions d'aquesta llei al procés de llicència existent de l'agència. Abans de la decisió, les clíniques d'Indiana poden lliurar les restes fetals als processadors que manipulen l'extracció de teixits humans o un altre material mèdic per incineració.