Pànic entre els treballadors de l’hospital Gregorio Marañón de Madrid, un dels més importants de la capital espanyola. El personal de les cuines ha denunciat que han aparegut nombroses rates en diversos llocs de la cuina de l’hospital.

La denúncia l’ha impulsat el sindicat MATS: assegura que s’han detectat almenys tres rates en els últims 20 dies. Una d’elles va aparèixer a l’àrea de rentavaixelles i va ser atrapada pel personal. Una altra va entrar a la sala de brosses on, un cop morta, va “fermentar durant 20 dies”.

L’altra no l’han pogut atrapar encara i està a la zona de cuina pròpiament dita. “Quan cuinem, no hi és, però quan parem, apareix”, diu el sindicat.

Excrements de rata a la despensa

També s’han localitzat caques dels animals als llocs on es guarda el menjar, cosa que suposa “un risc de transmissió de malalties” tant per als pacients com per als treballadors.

El primer avís, diu el sindicat, es va presentar l’11 d’octubre, però ningú s’hi ha presentat per investigar-ho. Els treballadors demanen que l’empresa encarregada de la desratització faci una neteja a fons, i, també, que es depurin responsabilitats per les possibles negligències que hagin portat a aquesta “plaga”.