Les anàlisis d'ADN realitzades a unes restes humanes trobades a principis d'any a Girona han confirmat les sospites. Es tracta del cos d'Irene Rigall, la periodista desapareguda fa vuit anys i mig a la capital gironina.

La prova ha tancat un cas que va despertar una forta commoció a la ciutat, segons publica el Diari de Girona. L'anàlisi de les restes, que van aparèixer fa uns mesos a la riba del riu Ter, també han confirmat que, com es sospitava, la noia no va morir de manera violenta. Irene Rigall era periodista del diari El Punt Avui i va desaparèixer el 16 de març del 2011, amb 31 anys.

Els cartells publicats aleshores per la família asseguraven que se l'havia vist desorientada, com si tingués amnèsia, a la zona de Fontajau, on han acabat apareixent les seves restes. Els primers mesos es van fer batudes per tota la ciutat, que van comptar amb Mossos, bombers, familiars i amics de la jove periodista.

Una desaparició "voluntària", la hipòtesi

Pocs dies després, la seva bossa, amb unes ulleres, una càmera i diversa documentació, va aparèixer entre uns arbustos. També hi havia hagut informacions que asseguraven haver-la vist a la costa gironina, com a Lloret de Mar o Platja d'Aro, però van resultar ser pistes falses.

Els Mossos, ja després de la desaparició, ja van alertar que tot apuntava a una desaparició voluntària i a que la noia hauria mort ofegada al riu Ter. Vuit anys i mig després, el cas s'ha tancat amb aquesta hipòtesi com la més factible.