Un restaurant de la cadena estatunidenca McDonald’s ha tancat després que un comensal trobés un cap de rata a dins l’hamburguesa, a Mèxic. Malgrat això, la cadena de menjar ràpid ha negat rotundament els fets i denuncia que es tracta d’una "maniobra d’extorsió".

Les grans multinacionals del fast food s’han llençat a la conquesta del mercat per emportar. En temps de Covid-19, encara més. I en la mesura que és millor prevenir que curar, us advertim del que us podeu trobar a dins de les delicioses hamburgueses americanes, reportant una experiència molt notòria.

Apareix un rata a dins una hamburguesa del McDonald’s

La troballa més sorprenent va ser una rata a dins l’hamburguesa, a Tlanepantla (Mèxic), ja fa un temps. En un exercici gastronòmic ja mític, una família va trobar-se un cap de rata a la seva Big Mac. Un cop a taula, un dels comensals va notar alguna cosa estrany a la suculenta hamburguesa, va obrir-la i va trobar el crani del rosegador. Allò que feia 'crec crec' no era la ceba cruixent, no pas...

Aparece una cabeza de rata dentro de una hamburguesa del McDonald's / Twitter

Apareix un cap de rata a dins l'hamburguesa d'un McDonald's / Twitter

En veure tal despropòsit, l’home va emprenyar-se molt i va divulgar les fotografies a les xarxes socials, causant un gran rebombori. De seguida, els usuaris de Twitter, farcits i trempats per l’anècdota, van començar a plantejar hipòtesis sobre la troballa. Alguns no s’ho van creure i van acusar el comensal d’estafador. Altres, però, van assumir la teoria del cap de rata i van indagar encara més: “això vol dir que amb la primera queixalada va empassar-se el cos?”, va profetitzar un usuari. “A Xile, fa dos anys, vam trobar la cua”, van afegir.

La repercussió mediàtica a les xarxes, com és habitual, va provocar també que la notícia sortís a la premsa mexicana. Això va exposar el restaurant, definitivament, a greus conseqüències legals. Finament, la fiscalia General de Justícia de l’Estat de Mèxic va clausurar el restaurant de McDonald’s a Tlanepantla.

No obstant això, McDonald’s ho nega tot. El portaveu del restaurant a Mèxic, Félix Ramírez, va manifestar, en primer lloc, que aquesta troballa és impossible que “pugui donar-se en un dels nostres restaurants". I en segon lloc, afegeix que el comensal va demanar-li diners al gerent del restaurant “a canvi de no fer públiques les imatges” del cap del rosegador, empastifat amb Ketchup i mostassa. Per això, McDonald’s manté una postura ferma: “es tracta d’extorsió, per danyar la imatge de la marca".

McDonald’s nega els fets i denuncia extorsió

Malgrat la denúncia i la clausura del restaurant, McDonald’s nega rotundament els fets. Encara avui, després d'un temps, qualsevol conclusió sobre el cap de rata podria ser precipitada. I en moments d’incertesa és quan sobresurten les especulacions, és clar. Negligència gastronòmica? La tirania vegana a l’atac? Dietes futures amb carn de rata? Les apostes estan obertes. Podeu vestir-vos de gourmets o travessar tabús indiferents, això és cosa vostra. Però no us preocupeu que, en aquest cas, no som el que mengem, i sempre us podeu atrevir a tastar carns selectes i innovadores. Per què no ha de ser una delicatessen escurar un cap de rata de claveguera?