La Guàrdia Civil investiga la troballa d’un cap humà que va aparèixer la nit de divendres dins d'una caixa en un domicili de Castro Urdiales, a Cantàbria.

Els fets van passar de matinada, quan els serveis d’emergències van rebre una trucada perquè una dona havia patit un atac d’ansietat després de trobar la caixa. L’estranya olor que feia li va fer obrir-la i va descobrir, terroritzada, que dins hi havia un cap d'home, segons El Diario Montañés.

Per ara no se sap d’on va sortir aquesta caixa, però sembla, segons apunta el mateix mitjà, que la hi hauria donat una amiga un parell de dies abans. Davant de la pudor que feia, va acabar obrint-la i va descobrir les restes.

Ara, la dona que li va donar la caixa ha estat detinguda: la policia sospita que el cap que es va trobar la seva amiga era del seu marit, que havia desaparegut.

Només s'ha trobat el cap

Quan els serveis d’emergències van arribar, van atendre la dona, molt alterada, i després la policia va registrar el domicili a la recerca de més restes humanes. Cap a les quatre de la matinada, en no trobar res més, es van endur el cap.

Ara la Guàrdia Civil investiga els fets i treballa per identificar la persona a qui pertanyien les restes i per confirmar si, efectivament, es tracta de la parella de l'amiga de la dona que les va trobar.

L’Institut de Medicina Legal de Cantàbria també analitza el cap per determinar la identitat i les causes de la mort. S’espera que a principi d’aquesta setmana se sàpiguen més detalls d’aquest escabrós i enigmàtic cas. El jutge, mentrestant, ha decretat el secret de sumari.