El pintor Alfredo Rodríguez Labajjo Grandío, conegut en el món de l’art com el Picasso gallec, ha estat trobat mort a casa seva. El fet és encara més dramàtic per l’estat en què s’ha trobat el cos: els gossos de l’artista se l’havien començat a menjar i ja n’havien devorat un braç.

Alfredo Rodríguez, de 80 anys, vivia sol en una casa aïllada al llogaret de Fondemera, a Friol (Lugo). Era un home, segons els veïns, amb poca vida social, i podrien haver passat setmanes des de la seva mort. De fet, el taxista que acostumava a acompanyar-lo a fer els encàrrecs va ser qui va donar la veu d’alarma perquè feia 20 dies que no en sabia res, segons El Progreso.

Una patrulla de la Guàrdia Civil es va presentar a casa de l’artista i va trobar-se el cos de l’home a l’exterior de la casa, a la intempèrie, i amb un dels braços devorats per un animal. A la finca, situada a uns 400 metres dels habitatges més propers, hi havia, també, diversos gossos i cavalls.

Ara s’esperen els resultats de l’autòpsia, que s’havia de realitzar aquest dimarts. Entre les causes probables de la mort, els investigadors treballen amb la hipòtesi d’un infart.

El ‘Picasso gallec’

Labajjo, nascut a Lugo l’any 1939 en una família burgesa, va estudiar el batxillerat a la ciutat gallega abans de traslladar-se a Madrid, on va estudiar enginyeria tècnica industrial. Després va treballar en una empresa constructora.

En aquella època va començar a pintar, sota la tutela del mestre Pedro Mozos, que va intentar que ingressés a l’Escola Superior de Belles Arts. Labajjo, però, tot i tots els recursos, feia i pintava el que volia. Al llarg del temps, les seves obres van anar guanyant reputació, fins al punt que el coneguessin com el Picasso gallec.