El cadàver d'un dels cinc desapareguts aquest dimarts pels forts aiguats provocats per la gota freda ha aparegut flotant aquest dijous a la tarda al port de Tarragona. Amb aquesta troballa ja són dos els morts per la gota freda, mentre que quatre persones més continuen desaparegudes.

El cos ha aparegut entre els molls de Castella i d'Aragó del port tarragoní, molt a la vora de la desembocadura del riu Francolí. L'han trobat uns operaris que treballaven en la neteja del port després de la riuada de dimarts a la nit.

Efectius de Salvament Marítim han rescatat el cos, que estava entre els molls de Castella i d'Aragó, i l'han portat a terra ferma. La Guàrdia Civil s'ha encarregat de l'aixecament del cadàver, que ha estat identificat com el d'un dels cinc desapareguts.

El Port de Tarragona, on hi desemboca el riu Francolí, va quedar ple de brutícia arrossegada pel riu, que va patir una important crescuda arran de les pluges que va deixar la gota freda a les zones de la Conca de Barberà i del Camp de Tarragona dimarts al vespre. 

WhatsApp Image 2019 10 24 at 20.12.07 (1)

La desembocadura del riu, plena de les restes de la riuada / Cedida

El cos de Bombers havia ampliat aquest dijous el dispositiu de recerca de les cinc persones desaparegudes entre els municipis de l'Espluga de Francolí i Vilaverd (Conca de Barberà) per culpa dels aiguats de la gota freda fins a una quarantena de bombers. 

Pessimisme en el dispositiu

També s'han incrementat els professionals dels Mossos d'Esquadra, de Protecció Civil i dels voluntaris de Creu Roja per prioritzar la cerca en les lleres dels rius. Al llarg d'aquest dijous han treballat en les tasques de recerca una vuitantena d'efectius, entre els quals destaquen les unitats del GRAE de muntanya i subaquàtiques, dos mitjans aeris i la unitat canina dels Mossos d'Esquadra. 

Per ara, no s'han trobat nous indicis de les persones desaparegudes. El cap territorial de Bombers, Guillem Guinjoan, ha explicat que "és una incògnita molt gran" saber en quin lloc podrien estar les persones desaparegudes i, que de moment, se centren a buscar en les "zones més probables". Tots els pronòstics, però, són pessimistes.

Molta runa a la zona on poden ser els desapareguts

Els esforços del dispositiu es focalitzen en les zones que van desaparèixer el turisme i el camió del transportista belga al terme municipal de l'Espluga de Francolí i en un pont del municipi de Vallverd, prop d'on van desaparèixer una dona i el seu fill, atrapats en el bungalou on vivien. Segons ha explicat el cap territorial dels bombers s'han acumulat arbres i molta runa.

Ara, es treballa en la retirada d'aquesta matèria per descartar les zones "més probables" on podrien estar les persones desaparegudes. Els mitjans aeris, en canvi, centren la cerca en el riu i fins a la seva desembocadura. És en aquesta desembocadura on, finalment, s'ha pogut localitzar un dels cossos, tot i que no s'ha revelat encara de quin dels desapareguts es tracta.

"En el cas d'una riuada és molt difícil donar una estimació del temps de recerca, perquè el riu ha remogut terra i runa", ha precisat Guinjoan.