Una dona de 44 anys ha mort la matinada d'aquest dimarts a Dénia (Alacant) després de ser degollada presumptament per la seva exparella, de 54, que ha estat detingut, segons han informat fonts de la Policia Nacional.

La filla menor d'edat de la parella ha alertat el 112

 

Els fets s'han produït aquesta matinada a l'habitatge de la dona, on cap a les 4.30 hores de la matinada l'exparella de la víctima ha accedit per la finestra sense autorització i suposadament l'ha degollat. 

Posteriorment, el presumpte autor ha estat detingut, segons les fonts, que han indicat que al domicili es trobava una filla menor de la parella d'11 anys. Ha estat la petita qui ha alertat al 112. Tant la dona morta, de nom Elena, com la seva exparella són d'origen de rus i estaven separats.

48 dones assassinades aquest any

Si es confirma que es tracta d'un cas de violència masclista, 48 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles enguany, i altres quatre casos continuen sent investigats, entre ells el de la jove de 25 anys que va aparèixer morta aquest diumenge a Vic (Barcelona) i el d'una dona de 63 anys presumptament assassinada pel seu cònjuge al juny a Santa Cruz de Tenerife.

És el setè cas de violència masclista a la Comunitat Valenciana

 

L'assassinat d'aquest dimarts a Dénia, el setè per violència masclista al País Valencià el 2019, elevaria a 1.023 el nombre de víctimes mortals per aquesta causa des que van començar a registrar les estadístiques el 2003.

A més, des de principis d'any la violència masclista ha deixat a 36 menors orfes, mentre que només constaven denúncies en nou dels casos, el que suposa menys del 20%. Des de 2013, 267 menors han quedat orfes per l'assassinat de les seves mares.