La Secció Segona de l'Audiència de Navarra ha condemnat a 3 anys i 3 mesos de presó i 5.670 euros de multa, com a autors d'un delicte contra la intimitat, dos dels cinc membres de La Manada per gravar la violació grupal dels Sanfermines del 2016.

L'abril del 2018 l'Audiència els va absoldre d'aquest delicte sense haver entrat a valorar les proves practicades en el judici, però aquesta decisió va ser revocada per la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, que va ordenar a l'Audiència dictar sentència sobre aquest delicte, una resolució emesa aquest dimecres i que suma aquestes penes a les seves condemnes per violació.

Els tres anys de presó s'afegeixen a la pena imposada per violació

 

Els dos acusats, Antonio Manuel Guerrero i Alfonso Cabezuelo, van gravar set vídeos i van realitzar dues fotografies de la violació grupal continuada perpetrada per ells i pels altres tres processats el 7 de juliol del 2016 a Pamplona, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Navarra, que indica que els altres tres encausats han estat absolts.

En la sentència, que pot ser recorreguda, els magistrats han imposat les penes màximes de presó sol·licitades per les acusacions, la particular, exercida per la víctima, i les dues populars, exercitades pel Govern Foral i l'Ajuntament de Pamplona, així com la multa més gran, reclamada en aquest cas per les dues accions populars.

Els cinc membres de La Manada van ser condemnats a nou anys de presó cada un per la violació grupal a una jove madrilenya als Sanfermines de 2016.