Més de 300 persones es van quedar atrapades aquest dimarts dins d'un túnel quan viatjaven en un tren d'alta velocitat entre París i Barcelona. Una avaria elèctrica poc després de sortir de la capital francesa va provocar que els viatgers s'haguessin d'esperar més de sis hores fins que un altre comboi va arrossegar el tren avariat fins a l'estació de sortida, a la Gare de Lyon parisenca.

Els passatgers es van passar bona part de les sis hores a les fosques, amb una calor asfixiant i amb els lavabos tancats

Per si fos poca l'angoixa d'estar més de sis hores atrapats, el tren es va quedar a les fosques, sense climatització - fet que va provocar una calor asfixiant - i amb els lavabos sense funcionar. Entre els passatgers, segons recullen diferents mitjans, hi havia gent gran i nens petits.

El tren havia sortit de París a les 10 i 7 minuts, i menys de nou minuts després es va quedar atrapat en un túnel a Yerres. Segons la SNCF, la companyia ferroviària francesa, la primera avaria, de la catenària, es va solucionar en pocs minuts. El problema, però, es va complicar perquè el tren s'havia aturat en una pendent, i mig comboi no podia arrencar.

Van haver de canviar de tren caminant pel túnel

Després de diverses hores, operaris de la SNCF van aparèixer per distribuir aigua, entrepans i patates fregides a alguns dels passatgers, abans d'enviar els viatgers que hi havia a la meitat posterior del tren a l'altra meitat: per a fer-ho, els van fer baixar dels vagons i caminar pel túnel fins l'altra unitat, amb l'ajuda de treballadors ferroviaris, policies i bombers. Dins del túnel, la temperatura superava els 30 graus.

Segons asseguren alguns afectats a les xarxes socials, el comboi estava format per dos trens: un, de francès, i un altre de Renfe, que és el que s'hauria espatllat. Finalment, poc abans de les cinc de la tarda, els passatgers van tornar a París.

La companyia francesa indemnitzarà els viatgers amb el doble del cost del bitllet i també ha pagat hotels als que han hagut de fer nit a la capital francesa.