Vuit sanitaris d'una residència d'avis, set infermeres i un infermer, han rebut per error cinc dosi de la vacuna contra el coronavirus de Pzifer.

Sobredosi de la vacuna de Pzifer

Al nord d'Alemanya, a la ciutat de Stralsund, vuit treballadors van rebre el passat diumenge una sobredosi de la vacuna de Pzifer. Tots ells es troben entre els 38 i 45 anys, segons Deutsche Welle, i són els únics detectats amb aquesta sobredosi d'entre els treballadors de la residència d'avis,

Sobredosis vacuna Pzifer / Pixabay

Van rebre cinc dosi de la vacuna de Pzifer per error / Pixabay

Va ser un error de la persona encarregada de la seva administració, que va llegir malament les instruccions i després de fer la dissolució va pensar que cada ampolla equivalia a una dosi, quan en realitat era per cinc persones.

Un error a una residència d'avis

L'error ha enviat a quatre dels vuit afectats a l'hospital, amb símptomes similars als de la de grip.

El cap del districte, Stefan Kerth, va declarar en un comunicat que "aquest cas és degut a errors individuals i espero que els afectats no pateixin cap efecte secundari greu".

Alerta per trucades falses sobre la vacuna a gent gran

És evident que les vacunes contra el coronavirus són ben polèmiques des de l'inici de la seva producció. Des de problemes amb la seva conservació, fins a negacionistes que al·leguen que la vacuna "és una eina per a controlar-nos".

Però, ara que la vacuna s'ha començat a administrar i ha passat tots els controls de qualitat, els problemes mèdics són molt menys importants. Tanmateix, dins de tota desgràcia sempre hi ha gent que busca aprofitar-se. Aquesta setmana ha saltat l'alarma a diversos punts de l'estat espanyol, així com a Barcelona.

S'alerta d'una nova estafa de trucades falses que ofereixen a la gent gran la vacuna contra la Covid-19 a domicili. En realitat són bandes organitzades que aprofiten la confiança dels avis per entrar a robar a casa seva.