Escàndol majúscul a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona després de la viralitzar-se un vídeo gravat per membres del personal sanitari que, aparentment, es "burlen dels morts".

Un vídeo de molt mal gust incendia les xarxes

En el vídeo, publicat a Tik Tok per una de les treballadores del centre i denunciat per @doctor_papaya a Twitter, apareixen quatre treballadores uniformades, una d'elles en una llitera de l'hospital. Una de les treballadores cobreix el rostre de la "pacient", com si hagués mort, i tot seguit "ressuscita" per ballar totes juntes al so de la música que es va fer famosa durant el confinament per acompanyar un mem en el qual es veia portadors africans ballant un fèretre.

Hospital Joan XXIII de Tarragona / Xavier Allué

Els polèmics vídeos s'han gravat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona / Viquipèdia / Xavier Allué

L'Hospital de Tarragona obre una investigació per depurar responsabilitats

Des de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, segons informa el Diari de Tarragona, expliquen que s'ha pogut constatar que el vídeo va ser realitzat dins del recinte hospitalari i que les persones que apareixen, efectivament, són treballadores de l'hospital, ja que les imatges són perfectament identificables.

Després de tenir constància de l'enregistrament, la gerència i la direcció de l'hospital s'han reunit i han acordat obrir una investigació en considerar que és inapropiat fer aquest tipus de vídeos amb l'uniforme i dins del recinte. En funció dels resultats de la investigació, es prendran les mesures corresponents.

Les treballadores han gravat un grapat de vídeos més

Després d'iniciar-se la polèmica, un perfil que suposadament correspon a una de les treballadores donava a entendre que el vídeo s'havia fet per entretenir un pacient.

A més d'aquest enregistrament, circulen almenys 12 vídeos més realitzats per algunes de les mateixes treballadores amb l'uniforme i en diferents dependències interiors i exteriors de l'hospital cantant i ballant.