Una nena d'onze anys amb coronavirus i amb una complicació greu ha estat traslladada en estat crític des de Palma a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona en un operatiu especial en el qual la Guàrdia Civil ha obert pas a l'ambulància fins a la base militar de Son Sant Joan, on ha embarcat en un avió medicalitzat de l'Exèrcit de l'Aire.

Especialistes de la Vall d'Hebron decideixen trasllat urgent

Després de varis dies ingressada a l'hospital de Son Espases pel coronavirus, l'estat de salut de la nena, malalta de Graves, una dolença que afecta el sistema immunitari, es va complicar amb una infecció al miocardi, el que va obligar a realitzar-li una teràpia d'oxigenació externa de la sang.

Aquesta tècnica es realitza en Son Espases amb adults, però no amb nens, el que va obligar a desplaçar a Palma especialistes de l'Hospital de la Vall d'Hebron, que van decidir que el millor era traslladar a la nena fins a Barcelona.

Trasllado nena coronavirus Barcelona

Imatge de la nena a l'avió que la va portar de Palma a Barcelona / Exèrcit de l'Aire

Dispositiu espectacular per agilitar el trasllat a l'aeroport

Davant de la gravetat de la situació, la Guàrdia Civil de Trànsit va decidir activar una Alerta Verda, un complexe dispositiu per deixar via lliure a l'ambulància. A l'aeroport esperava un avió de la Unitat Mèdica d'Aeroevacuació (UMA) de l'Exèrcit de l'Aire, que va traslladar a la nena a Barcelona, sempre connectada a l'aparell d'oxigenació externa.

La menor es troba estable a l'hospital de Barcelona, segons fonts sanitàries.

Traslado niña 11 años Palma Barcelona / Ejército del Aire

Els metges desplaçats a Palma, acompanyant la nena en el trasllat / Exèrcit de l'Aire

Un espectacular trasllat aeri amb precedents

 El trasllat de la nena d'11 anys recorda als dos que el servei d'emergències van haver de dur a terme el passat novembre, també de Palma a Barcelona. El primer va ser el d'un bebé de 9 mesos amb una afectació cardíaca i pulmonar, i el segon el d'una dona de 43 anys amb una patologia pulmonar greu.