Un nou cas d'una trampa per a ciclistes ha despertat la indignació a les xarxes socials. Un grup d'esportistes s'ha trobat un filferro amb espines col·locat al mig d'un camí molt utilitzat per ciclistes, però també per gent que passeja o que corre per la muntanya.

Aquest nou cas s'ha detectat a Mieres, a Astúries, on un ciclista s'ha trobat un filferro d'espines a l'alçada del coll. El filferro, tensat, estava grapat als arbres de manera que no es podia treure amb facilitat. Per sort, un usuari del camí va travessar un tronc i hi va posar un plàstic per evitar que els ciclistes s'hi entrebanquessin. 

Es tracta d'un fet habitual

No es tracta d'un cas aïllat. Fa anys que els ciclistes denuncien públicament l'aparició de trampes d'aquest tipus, també a Catalunya, que sovint han provocat les caigudes dels esportistes, destrosses a les seves bicicletes i, en alguns casos, ferides: hi ha casos documentats de cables i filferros creuats i també de claus i obstacles a terra, com per exemple a Maçanet:

A Astúries, l'any 2014 un ciclista el van haver d'operar després que un filferro espinat li destrossés la cara quan anava en bicicleta. I a Catalunya se'n detecten diversos casos cada any, sovint provocant talls i cops als ciclistes, a més de danys a les seves bicicletes.

En altres ocasions, les trampes les havien muntat, suposadament, caçadors que es queixaven perquè no podien portar a terme la seva activitat si passaven ciclistes per la zona. De fet, hi ha casos documentats d'amenaces amb escopetes a ciclistes per part de caçadors.