Després de gairebé quatre dies de recerca, ha aparegut el cos de Rafael Sá, el jove triatleta portuguès que va desaparèixer diumenge mentre participava en una cursa popular.

Rafael, de 23 anys i natural de Barcelos, al nord de Portugal, es va tirar a l'aigua a la vora espanyola del riu Miño, a l'embarcador de Tomiño, en una de les tres proves de la Triatlon da Amizade: la que consistia a travessar nedant el riu Miño entre Galícia i Portugal.

Tanmateix, després de molt esperar, Rafael mai no va aparèixer a la vora portuguesa, situada a 750 metres a Vila Nova de Cerveira. Alguns testimonis van veure com s'enfonsava al riu, i poc després va començar una gran recerca que ha acabat la matinada d'aquest dijous.

Els bombers de Vila Nova de Cerveira han trobat el cos sense vida de Rafael flotant a uns 500 metres, riu a dalt, de la zona en la qual es va enfonsar. Una embarcació de la Marina portuguesa va portar el cos a terra i el jutge va autoritzar el seu trasllat a un institut anatòmic forense, on li practicaran l'autòpsia per determinar les causes de la mort.

Es va enfonsar al poc de ficar-se a l'aigua

Mitjans aeris, aquàtics i terrestres d'ambdós països van participar en un gran dispositiu de recerca del jove triatleta des de diumenge, quan es va enfonsar a l'aigua del riu.

Segons van comptar diversos testimonis, el jove va poder haver patit una indisposició abans d'enfonsar-se al riu: tot just entrar a l'aigua, l'esportista va començar a sentir-se en dificultats i va demanar ajuda. Diversos participants i una embarcació de la prova es va apropar, però van arribar tard: el noi s'havia enfonsat.

El jove era orfe de pare i mare, i el seu germà havia estat present durant totes les operacions de rescat juntament amb altres familiars i amics del jove. El noi participava en proves atlètiques i duatlons, però aquesta era la seva primera triatló: 20 quilòmetres amb bicicleta, cinc de cursa a peu i 750 metres nedant, durant els que va acabar ofegant-se.