Almenys 16 persones han mort i 82 més han resultat ferides, aquest dimecres, després de ser aixafades per una estampida a la capital de Madagascar, Antananarivo, durant les celebracions del 59 aniversari de la independència del país.

L'estampida va passar quan la gent abandonava l'estadi

L'estampida va passar la passada nit, quan milers de persones abandonaven l'estadi municipal de Mahamasina després d'assistir a una desfilada militar en què va participar el president de Madagascar, Andry Rajoelina.

Andry Rajoelina EFE

Andry Rajoelina, president de la República de Madagascar

Entre les víctimes mortals hi ha set joves, a més d'un nen de cinc anys. D'altra banda, la majoria dels 82 ferits es troba sota cures intensives.

El president Rajoelina va visitar ahir a la nit els ferits ingressats a l'hospital d'Antananarivo i els va prometre fer-se càrrec de les despeses d'hospitalització.

Segona allau en menys d'un any

Aquesta nova allau és la segona que es produeix en menys d'un any. El mes de setembre passat, una altra allau de públic durant un partit de classificació per a la Copa Africana de Nacions (CAN) de 2019 entre Madagascar i el Senegal va ocasionar la mort d'una persona i va ferir més d'una trentena en el mateix estadi.