La Policia Nacional ha detingut a Madrid a dos ciutadans xinesos que van mantenir cinc dies segrestat en un muntacàrregues a un compatriota, al qual van amenaçar fins i tot d'amputar-li els dits de les mans i que va ser alliberat després de rebre 8.000 euros per part de la família de la víctima.

Segons ha informat aquest dimecres la Direcció General de la Policia, els raptors van retenir la víctima en aquest habitacle en una nau industrial de Serranillos del Valle (Madrid) i van intimidar de manera continuada l'home.

Cops i puntades de peu van ser la tònica general del captiveri, que va començar quan una antiga amiga, a qui la víctima devia diners, va traslladar a l'home amb cotxe baix engany fins aquest municipi madrileny, en el qual finalment va ser amagat.

Rescat per ser alliberat

L'home havia arribat a l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas procedent de Copenhaguen. Dins de la nau, els arrestats el van posar a l'interior de l'elevador després de robar-li les seves pertinences. Un d'ells va romandre almenys a tota hora en funcions de vigilant, li facilitava menjar i el custodiava fins al bany.

La víctima va posar en coneixement dels seus familiars el segrest davant de la petició dels segrestadors d'un rescat que li permetria ser alliberada.

D'acord amb el relat dels fets, l'home va facilitar el número de telèfon de parents a fi que abonessin com més aviat millor el pagament del rescat en un compte d'un banc establert a la Xina.

A continuació, la víctima es va veure obligada a firmar un document en el qual deixava constància de la seva estada voluntària al lloc del segrest i assegurava que tenia un deute amb la seva amiga.

Vídeos amb la víctima per pressionar la família

Per donar veracitat al segrest, els raptors van gravar vídeos de l'estat de la víctima per pressionar la família i accelerar l'ingrés de l'alliberament. Una vegada alliberat, amb el rostre tapat amb un passamuntanyes, va agafar un avió amb destinació a les Canàries, on va presentar una denúncia.

Durant els vuit mesos d'investigació, els agents van seguir en la recerca del lloc en què la víctima havia estat retinguda contra la seva voluntat.