El macabre assassinat de Luis Romero a la presó de Corcoran (Califòrnia) ha commocionat la societat nord-americana. Aquest pres de 44 anys va ser brutalment torturat pel seu company de cel·la, Jaime Osuna, qui li va arrencar l'ull, un dit i un pulmó abans de decapitar-lo. Els fiscals que porten el cas assenyalen que tot apunta que Romero continuava viu mentre estava sent mutilat, de manera que el seu agressor va actuar amb la intenció de "causar un dolor i un sofriment extrems i cruels amb els motiu de venjança, extorsió, persuasió i amb un propòsit sàdic".

Els fets es van produir durant la nit del passat 9 de març en una de les cel·les de la presó de Corcoran. Osuna, de 31 anys, va utilitzar un objecte metàl·lic afilat lligat a una corda per mutilar el seu company, a qui li va arrencar un ull, un dit i un pulmó i després el va decapitar. Els funcionaris van trobar el cadàver l'endemà i l'autòpsia va certificar que Romero va morir dessagnat a causa dels múltiples traumatismes que presentava per tot el cos, segons informen diversos mitjans locals com Univision.

Conscient

El fiscal del districte, Phil Esbenshade, ha assegurat en declaracions als mitjans que es tracta del "cas més espantós" amb el qual s'ha trobat en la seva carrera professional i s'ha ratificat en la petició de pena de cadena perpètua per a l'agressor pels delictes d'assassinat, caos, possessió d'armes i tortura, ja que sospiten que la víctima va estar conscient durant part de l'atac. Osuna ha negat tots els càrrecs i defensa la seva innocència, malgrat que els indicis obtinguts pels investigadors no semblen deixar dubtes en quant a l'autoria del crim.

Antecedents

L'acusat compleix condemna per l'assassinat d'Yvette Pena, la jove que van trobar emmordassada al motel El Morrocco de Bakersfield el novembre del 2011. Segons va informar Nebraska TV, la dona de 37 anys tenia una espècie de ganivets clavats a l'esquena i Osuna va acabar per confessar els fets.