Els Mossos d'Esquadra de Tarragona han denunciat penalment un jove de 20 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Tarragona, com a presumpte autor d'un delicte de maltractament d'animal domèstic, segons ha informat la policia en una nota de premsa.

Els fets van tenir lloc a mitjans del passat mes de març. Un testimoni va alertar els mossos que estava veient uns nois agredint uns gossos que hi havia dins d'un cotxe estacionat al carrer Riu Onyar del barri tarragoní de Campclar.

190528 F NdP67 Denunciat maltractament gossos a TGN

Ràpidament, una patrulla de mossos va arribar al lloc i va poder veure com un noi en fugia. Els agents van veure com a l'interior del vehicle hi havia tres gossos lligats que presentaven múltiples ferides per tot el cos. A més, un dels gossos, que encara era cadell, acabava de patir l'amputació parcial de les dues orelles.

Investigació per trobar l'autor dels fets

Els agents van intervenir i traslladar els gossos a una protectora d'animals on es recuperen favorablement. Arran d'aquest fet, la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) va obrir una investigació pel delicte de maltractament animal. A més, cal destacar que l'amputació de les orelles d'un gos és considerat com una falta molt greu a la Llei de Protecció dels animals. I si aquesta amputació es realitza sense cap mena de garantia veterinària, podria suposar la comissió d'un delicte de maltractament d'animals domèstics.

Finalment els Mossos van poder identificar i denunciar l'home, un noi de 20 anys, per un delicte de maltractament animal. Els Mossos han tramès les diligències al Jutjat de Primera Instància i Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.